Ιστορικό


ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Το 1919 ο Γεώργιος Δημόπουλος μαζί με τους 3 γιους του, Αλέξανδρο, Απόστολο και Ανδρέα, ίδρυσαν την Βιοτεχνία τους με αντικείμενο την μεταποίηση σιδήρων και μετάλλων. Η πρώτη τους σκέψη ήταν να φέρουν κάποιο μηχάνημα, κάποιο εργαλείο που δεν υπήρχε στο Βόλο για την βελτίωση και την ανάπτυξη της παραγωγής της μεταποίησης.

Τα οράματα τους ήταν προς την εξέλιξη των συγκολλήσεων και έτσι φέρνουν μια ηλεκτροσυγκόλληση Γαλλικής προέλευσης. Αυτή η ηλεκτροσυγκόλληση πρέπει να ήρθε το 1925, ήταν δε η πέμπτη που ερχόταν στη χώρα μας. Το μηχάνημα αυτό ήταν πράγματι σπάνιο, πρωτότυπο και πολύ απαραίτητο.

Τα παιδιά του Μαστρογιώργη αυτά τα χρόνια μεγάλωσαν και σκέφτηκαν να επεκταθούν περισσότερο. Ο Απόστολος στη Λάρισα, ο Ανδρέας στη Θεσσαλονίκη, ο μεγαλύτερο γιός Αλέξανδρος έμεινε στο Βόλο με τον πατέρα του.

Αφού τελείωσε ο πόλεμος, ο Αλέξανδρος συνεχίζει κανονικά και προοδευτικά τις εργασίες του, ανοίγοντας και άλλους τομείς εργασίας σε πιο βαριές κατασκευές. Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του Αλέξανδρου, ο Απόστολος και ο Γεώργιος συνεχίζουν την παράδοση της οικογένειας.

Το 1995 στην επιχείρηση μπαίνει ακόμη ένα μέλος της οικογένειας, ο γιος του Γεώργιου, ο Αλέξανδρος ο οποίος έχει σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός. Δίνει νέα πνοή στη βιοτεχνία, ανοίγει τους ορίζοντες βλέποντας μακριά σαν νέος που είναι. Στρέφει την προσοχή του στις παραδοσιακές κατασκευές κρεβατιών, φέρνει νέα και σύγχρονα μηχανήματα, συνεχίζοντας με την σειρά του την παράδοση.

Το όραμα και το ταξίδι… συνεχίζονται.

a-dimopoulos-history-edit